Volledig scherm
PREMIUM
De omstreden plek waar de curatoren van de failliete vastgoedman Geoffrey Groenewoud uit Vught hotel de IJzeren Man willen (her)bouwen. Tussen de Boschlaan en de Boulevard. © Marc Bolsius

Domper voor Vught; gemeente moet nieuw besluit nemen over hotel IJzeren Man

VUGHT - Binnen twaalf weken moet de gemeente Vught een nieuw besluit nemen in de zaak ‘hotel de IJzeren Man’. De rechter oordeelde dinsdag dat Vught het weigeren van een vergunning voor de aanleg van een uitrit en de bouw van een hotel onvoldoende heeft gemotiveerd.

Al geruime tijd proberen de curatoren van de failliete vastgoedman Geoffrey Groenewoud uit Vught het alsnog voor elkaar te krijgen om een hotel te bouwen aan de IJzeren Man. Op het bewuste perceel, tussen de Boschlaan en de Boulevard, stond tot 1990 Hotel de IJzeren Man. Dat werd door brand verwoest maar de horecabestemming geldt nog steeds. 

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch