Volledig scherm
PREMIUM
Den Bosch. Het hoofdgerecht (asperges) wordt geserveerd aan de dak- en thuislozen in het Inloopschip in âęs-Hertogenbosch. Het 3-gangendiner is gemaakt door sterrenkok Edwin Kats. © Olaf Smit

Driegangendiner voor minderbedeelden van sterrenkok in Den Bosch: ‘Als het voor niks is smaakt het zo lekker, hè!’

DEN BOSCH - Nee, asperges eet je doorgaans niet als logee van Het Inloopschip. 35 minderbedeelden genoten vrijdag van een driegangendiner van sterrenkok Edwin Kats.

“Mag ik er een beetje Maggi bij?” Aan smaak geen gebrek in de gepofte kerrie-pompoensoep met garnalen, basilicumolie en amandel, maar een mannelijke bezoeker van het sterrendiner staat erop. Hij is speciaal naar de keuken gelopen voor een flesje Maggi. 35 mensen schreven zich in voor het gratis driegangendiner in Het Inloopschip, dat is aangeboden door Edwin Kats, patron-cuisinier van het Bossche sterrenrestaurant Noble. “Het is toch prachtig om op Goede Vrijdag iets te doen voor mensen met wat minder geluk in het leven”, zei hij eerder in deze krant. Kats kan deze vrijdagavond niet gemist worden in Noble, twee medewerkers nemen de honneurs waar. Overigens tot volle tevredenheid van de bezoekers. Ontwerpstudio Bluemonque heeft de aankleding van de ruimte verzorgd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch