Volledig scherm
© Thinkstock

Drukke avondspits start vroeg, verkeer loopt vast rond Den Bosch

Het was dinsdag opnieuw, en vroeg, erg druk op de Nederlandse snelwegen. Het herfstachtige weer, het hoge verkeersaanbod in het najaar en de donkere tijd van het jaar (wintertijd) zorgden daarvoor, aldus Rijkswaterstaat. Ook rondom Den Bosch liep het verkeer flink vast.

Op de A2 Tussen Vught en de afrit Kerkdriel moesten automobilisten rekening houden met bijna een uur vertraging. Daar waren twee rijstroken dicht. Bij Zaltbommel stond op de A2 van Utrecht richting Den Bosch 11 kilometer file. Een stukje verderop stond het zo'n 5 kilometer vast tussen Boxtel en Vught.

Ook van Eindhoven naar Oss was het druk, daar stond zo’n 13 kilometer file. Richting Tilburg stond op de A58 zo’n 7 kilometer file.

Dinsdagochtend

Een combinatie van regenachtig weer en een groot aantal ongelukken zorgde dinsdagochtend ook al voor veel files met heel veel vertragingstijd. De ANWB en Rijkswaterstaat noteerden een filerecord voor dit jaar.

Rijkswaterstaat kwam tot een piek van 514 kilometer. De ANWB, die ook vertragingen meetelt op provinciale wegen, meldde 970 kilometer in de ochtendspits.

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch