Volledig scherm
De Vuelta, ofwel de Ronde van Spanje, doet medio augustus volgend jaar Utrecht, Den Bosch en Breda aan. © Annemiek Steenbekkers

Duizend regelaars, wegwijzers en promotie-medewerkers nodig bij Vuelta

UTRECHT/DEN BOSCH - Om de eerste drie etappes van de Vuelta 2020 in Utrecht, Den Bosch en Breda in goede banen te leiden zijn er duizend vrijwilligers nodig. La Vuelta Holanda, de gezamenlijke organisatie, werft de vrijwilligers samen met de 34 doorkomstgemeenten.

Waar onder meer behoefte aan is, is aan regelaars voor langs het parcours, promotiemedewerkers en mensen die bezoekers de weg wijzen. 16-plussers met liefde voor de sport, die minimaal twee dagen beschikbaar zijn, ontvangen een kledingpakket en gratis eten en drinken als ze aan het werk zijn. Aanmelden kan online via de website van La Vuelta Holanda.

Waar de renners medio augustus precies rijden wordt op dinsdag 29 oktober bekend. Zes dagen later, op maandag 4 november, organiseert de gemeente Den Bosch een informatieavond om uitleg te geven over de route en andere organisatorische zaken. Ook is er aandacht voor de activiteiten die rondom de etappe georganiseerd worden en waarvoor tot 1 november ideeën ingediend kunnen worden door inwoners, verenigingen, horeca, organisaties, partners, bedrijven en instellingen. 

De bijeenkomst in het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Beginnen in Utrecht

De Vuelta begint volgend jaar op 14 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Op 15 augustus vertrekt het peloton vanuit Den Bosch. De route loopt via Heusden en de gemeenten Altena, Zaltbommel en Maasdriel naar de Utrechtse Heuvelrug. Breda-Breda is op 16 augustus.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch