Volledig scherm
PREMIUM
Mohammed Allouch (links) van Power Up 073 en Yassin Settout van Young Connect starten een nieuw jongerencentrum in de oude Gabrielschool op de Klokkenlaan. © copyright Marc Bolsius

Een eigen plek voor jongeren in de Hambaken

De oude Gabriëlschool staat er grauw en troosteloos bij. Het voetbalveldje voor de deur ziet er verwilderd uit. Maar schijn bedriegt: hierbinnen wordt hard gewerkt om het nieuwe Jongerencentrum de Hambaken te realiseren.

Het pand aan de Klokkenlaan in Den Bosch, waar het nieuwe Jongerencentrum de Hambaken komt, heeft liefst zes jaar leeggestaan. Het centrum moet het voor jongerenwerkers makkelijker maken om jongeren in de wijk te bereiken. De gemeente stelde eerder dit jaar dat het met een groot deel van hen niet goed gaat. Er is een 'hoog aantal overlastincidenten' en vergeleken met andere wijken zijn er meer jongeren die een beroep doen op specialistische jeugdhulp.

  1. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch  weer uitverkocht
    PREMIUM

    Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

    DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch