Volledig scherm
© Bart Meesters

Eerste boetes in Den Bosch voor overtreden noodverordening corona-aanpak

DEN BOSCH - Medewerkers van Stadstoezicht hebben sinds vorige week vrijdag tot en met afgelopen donderdag in de gemeente Den Bosch 22 waarschuwingen en 3 boetes gegeven voor overtreding van de noodverordening die geldt om besmettingen van het coronavirus in te dammen.

Er werd gewaarschuwd werd bij de Eendenkooi, Oosterplas en Rivierenplein. De boetes werden gegeven in de omgeving van de IJzeren Vrouw.  Meerderjarigen kunnen een boete krijgen van 390 euro. Voor minderjarigen bedraagt de boete 95 euro. Jongeren tussen 12 en 15 jaar moeten eerst worden gewaarschuwd voordat de overtreding uitdraait op een boete die kan worden gegeven omdat bij een samenscholing onderling onvoldoende afstand wordt bewaard.  

‘Chillen’ bij de Oosterplas 

Het is onbekend hoeveel waarschuwingen en boetes vanaf maandag tot en met donderdag via de noodverordening zijn gegeven door de politie. Hierover deed de politie Oost-Brabant geen nadere mededelingen. Afgelopen  weekend werd door de politie en Stadstoezicht gezamenlijk in totaal 77 keer gewaarschuwd. Er werden geen boetes gegeven.

Een Bossche wijkagent twitterde deze week dat hij zes twintigers bij de Oosterplas had gewaarschuwd omdat ze ze te dicht bij elkaar stonden te ‘chillen’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch