Volledig scherm
© Free Images

Eerste Nulandse Lentetocht vervangt veldtoertocht

NULAND - Toerclub Tandje d’r Bij uit Nuland heeft een lentetocht uitgezet. Zondag kunnen wielrenners, maar ook gezinnen met een normale of elektrische fiets een rit maken. De rit vervangt de veldtoertocht voor mountainbikers die in de winter verreden werd.

Beide tochten starten vanaf Café-bar ’t Leeuwke aan de Dorpstraat te Nuland. De start voor de wielrenners is tussen 07.30 en 09.00 uur en die voor de gezinstocht van 09.00 uur tot 10.00 uur. 

Er zijn twee afstanden van 30 en 45 kilometer (gezinstocht) en twee afstanden van 80 en 110 kilometer voor de wielrenners. De kortere afstanden gaan via Den Bosch, Den Dungen en Berlicum en de langere afstanden gaan via onder meer Odiliapeel, Wanroij en Boekel.

Inschrijven kost voor NTFU-leden  3 en voor niet-leden 4 euro. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis meerijden.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch