Pim Visser (rechts) en Nick de Vries plaatsen nieuwe borden langs de A59 bij Den Bosch. De oude 120 km borden worden in de middag verwijderd.
Volledig scherm
Pim Visser (rechts) en Nick de Vries plaatsen nieuwe borden langs de A59 bij Den Bosch. De oude 120 km borden worden in de middag verwijderd. © Marc Bolsius

Eerste van 1900 nieuwe 120 én 100 kilometerborden staan al klaar langs de A59 bij Den Bosch

UPDATEDEN BOSCH - Je mag er nu nog 120 kilometer per uur rijden, maar over enkele weken kan dat niet meer overdag. 

Daarom laat Rijkswaterstaat nu alle 120 km-borden langs de A59 bij den Bosch en Engelen vervangen. Door palen met 120 km borden én 100 km borden. 

Door de nieuwe maatregelen van het kabinet om de stikstofuitstoot terug te dringen, moet de snelheid op de Nederlandse snelwegen overdag omlaag naar 100 km per uur. Na de spits mag er echter weer net zo hard gereden worden als voorheen. De nieuwe snelheden gelden officieel na het weekeinde van 14 en 15 maart.

Moeten bedekt blijven

Dat is ook het weekeinde waarin de oude borden officieel worden vervangen door de nieuwe aanduidingen. Maar sommige aannemers zijn nu al bezig met de voorbereidingen, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. ,,De nieuwe borden moeten nog wel afgehoest blijven. Afgedekt met een hoes of op een andere manier.”

1900 in Zuid-Nederland

Zuid-Nederland is het district waar de meeste borden worden vervangen, aldus de woordvoerder:  in totaal gaat het om 1900 stuks. 

Inwoners van Engelen zijn er alvast blij mee, maar wat hen betreft moet de snelheidsbeperking naar 100 km per uur gewoon dag en nacht gaan gelden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch