Volledig scherm
Voormalig winnaar Huub van Mackkelenbergh presenteerde zaterdagmiddag met een grap en grol en een ludiek kwisje de gestuurde loting voor de Oeteldonkse Kletsavonden van dit jaar. © K Vdzandt

Elf acts op Oeteldonkse Kletsavonden

VUGHT - Elf acts , waaronder debutant Marcel Jannink, doen dit jaar mee aan 43ste editie van de Oeteldonkse Kletsavonden. De avonden worden gehouden op de drie woensdagen voorafgaand aan carnaval in De Stallen van café De Smidse aan de Torenstraat in Den Bosch.

De volgorde van de optredens van de deelnemers werd zaterdagmiddag bekend gemaakt in De Smidse tijdens de 'loting'voor de Kletsavonden van 2018. Van een echte loting is echter geen sprake. De kletsers kunnen, in overleg met de organisatie, namelijk zelf bepalen wanneer ze willen optreden op het piepkleine podium van één bij één meter. 

Voormalig winnaar Huub van Mackelenbergh presenteert de de gestuurde loting met een grap en grol en een ludieke kwis. Het zal voor de vaste bezoekers van de Oeteldonkse Kletsavonden geen verbazing wekken dat Eric Kivit ook dit jaar weer de openingsact van het festijn is. Kivit opent namelijk al 13 jaar de Klets. 

,,Eric heeft er weliswaar nooit om gevraagd om ieder jaar te beginnen. Maar het is inmiddels wel uitgegroeid tot een echte Oeteldonkse traditie", liet Van Mackelenberg weten.

Johan Theunissen,die vorig jaar de Klets verrassend won als debutant, treedt tijdens de tweede avond op. ,,Omdat ik vorig jaar won merk ik nu dat het verwachtingspatroon een stuk hoger ligt bij veel Oeteldonkers. Dat maakt het allemaal niet makkelijker. Maar we gaan toch weer proberen om er een leuke klets van te maken."

Monique Gloudemans maakt, na een paar jaar afwezigheid, weer haar rentree op de Oeteldonkse Klets. ,,Het wordt natuurlijk weer lachen'', blikt de voormalige winnares op haar optreden vooruit. ,,Maar ik wil met gedichtjes en een lopend verhaal de bezoekers ook stof tot nadenken geven."

Volgorde Oeteldonkse Kletsavonden 2018.
Woensdag 24 januari
1. Eric Kivit
2. Stephan van Hirtum
3. Marcel Jannink
4. Moniquue Gloudemans
Woensdag 31 januari
1. Marc de Bruijn
2. Frank Damen
3. Benny Schrover
4. Johan Theunissen
Woensga 7 februari
1. Nadine Tervoort
2. Wim Brouwers
3. Sjef de Graauw

Annie Coolegem, Jeroen Deckers en Jo van de Griendt vormen dit jaar van de jury van de Oeteldonkse Kletsvonden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch