Febo in Den Bosch is volledig uitgebrand, mogelijk opzet

videoDEN BOSCH - De Febo op de Woonboulevard in Den Bosch stond in de nacht van zaterdag op zondag in lichterlaaie en is volledig uitgebrand. Het nog nieuwe pand kan als verloren worden beschouwd. Er is mogelijk sprake van opzet. Het is de tweede keer sinds 2016 dat Febo in Den Bosch door een drama wordt getroffen. 

Brandweerlieden roken benzinelucht in de buurt van de brandhaard. En de politie sprak in de ochtenduren van een plaats delict. Beveiligers zagen enkele minuten voordat de brand uitbrak een scooter met twee personen erop er vandoor gaan. Mogelijk dat camerabeelden de politie aan meer informatie kunnen helpen. De exploitant van de Bossche Febo werd ‘s nachts wakker gebeld. ,,Ik woon in Amsterdam en ben meteen hierheen gereden. Dan gaat er een hoop adrenaline door je heen.” 

De eerste melding van de brand aan de Goudsmidstraat kwam in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.45 uur. ,,Onze collega's zagen al snel dat er niets meer te redden viel", reageert een woordvoerder van de brandweer. ,,Ze hebben het pand gecontroleerd laten afbranden, zoals dat dan heet.”

Volledig scherm
FEBO in Den Bosch volledig uitgebrand. © Meesters Multimedia / Bart Meesters

Eerder deze week is een ruit ingegooid zijn in het pand. Medewerkers van Enexis waren ter plekke om de gasleiding af te sluiten. Brandweerlieden waren tegen zeven uur 's morgens nog bezig met nablussen. 

De snackbarketen - bekend van de trekmuur - opende het pand op de Woonboulevard in juni vorig jaar. Het is de tweede keer sinds februari 2016 dat Febo door het noodlot wordt getroffen. Destijds raakte het pand aan de Hinthamerstraat zwaar beschadigd bij het instorten van buurman Pearle op de Markt. Sindsdien gaf de Febo aan zo snel mogelijk weer in het centrum te willen openen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De brand bij de Febo is mogelijk aangestoken. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

Op de Woonboulevard werd een pand van 165 vierkante meter geopend met een met glas omringd terras van 125 vierkante meter. De zaak van de krokettenspecialist kwam op het nieuwe stuk, het retailpark met onder meer BCC en Rofra I Home. Hiermee trok Febo zich ‘voorlopig’ terug uit de Bossche binnenstad. 

Sindsdien heeft de Febo altijd aangegeven weer snel open te willen in de Bossche binnenstad, maar dit is vooralsnog niet gelukt. Eerder waren er plannen om een vestiging van de snackbar te openen in het pand naast Kees Kroket in de Visstraat, maar onder meer na protest van deze buurman werd dat plan losgelaten.

Volledig scherm
FEBO in Den Bosch volledig uitgebrand. © Meesters Multimedia / Bart Meesters
Volledig scherm
FEBO in Den Bosch volledig uitgebrand. © Meesters Multimedia / Bart Meesters
Volledig scherm
De Febo in Den Bosch is volledig uitgebrand. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

In samenwerking met indebuurt Den Bosch