Volledig scherm
© ANP

Fijn, al die camera's die waken over de Bossche binnenstad?

DEN BOSCH - In de Bossche binnenstad hangen 28 bewakingscamera's die dag en nacht registreren wat er gebeurt. En binnenkort komen er nog vier bij. Goed voor de veiligheid? Of begint het toch iets te veel naar Big Brother te ruiken? 

In de bibliotheek aan de Hinthamerstraat is vanavond een debat over de camera's. En wie wil, kan vanmiddag vanaf 4 uur meelopen met een 'spot-de-camera's-tour'.  Georganiseerd door debatpodium RUW , dat graag wil weten of bezoekers van de Bossche binnenstad zich bespied voelen of juist veilig wanen door de camera's. 

Databestanden

De wandeling langs de camera's begint om 4 uur bij de bibliotheek. Het debat zal ook gaan over het koppelen van databestanden door de overheid. Een vertegenwoordiger van het Platform Bescherming Burgerrechten zal ingaan op het Systeem Risico Indicatie (SyRi), waarmee de overheid zogenaamde risicioprofielen kan opstellen over burgers. Ook hier is de vraag: goed voor de veiligheid of funest voor de privacy. Het debat in de bibliotheek begint om acht uur en is gratis toegankelijk. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch