Volledig scherm
© ANP

Fijn, al die camera's die waken over de Bossche binnenstad?

DEN BOSCH - In de Bossche binnenstad hangen 28 bewakingscamera's die dag en nacht registreren wat er gebeurt. En binnenkort komen er nog vier bij. Goed voor de veiligheid? Of begint het toch iets te veel naar Big Brother te ruiken? 

In de bibliotheek aan de Hinthamerstraat is vanavond een debat over de camera's. En wie wil, kan vanmiddag vanaf 4 uur meelopen met een 'spot-de-camera's-tour'.  Georganiseerd door debatpodium RUW , dat graag wil weten of bezoekers van de Bossche binnenstad zich bespied voelen of juist veilig wanen door de camera's. 

Databestanden

De wandeling langs de camera's begint om 4 uur bij de bibliotheek. Het debat zal ook gaan over het koppelen van databestanden door de overheid. Een vertegenwoordiger van het Platform Bescherming Burgerrechten zal ingaan op het Systeem Risico Indicatie (SyRi), waarmee de overheid zogenaamde risicioprofielen kan opstellen over burgers. Ook hier is de vraag: goed voor de veiligheid of funest voor de privacy. Het debat in de bibliotheek begint om acht uur en is gratis toegankelijk. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brokkenpiloot (52) pikt kritiek niet en wil Bossche horecabaas neersteken: 'Hij trof met mij de verkeerde’
    video

    Brokkenpi­loot (52) pikt kritiek niet en wil Bossche horecabaas neersteken: 'Hij trof met mij de verkeerde’

    DEN BOSCH - Aangevallen worden door iemand met een mes is voor de meeste mensen een traumatische ervaring, maar de 54-jarige Bosschenaar die gisteren gewond raakte bij een steekpartij haalt zijn schouders er voor op. Sterker nog, hij is blij dat de dader hem uitkoos en niet iemand anders. ,,Mij krijg je niet zo makkelijk klein. Wat als hij een ouder iemand had aangevallen?”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch