Eten bij Hurry Curry is volgens sommige culinaire experts 'finger licking good'
Volledig scherm
Eten bij Hurry Curry is volgens sommige culinaire experts 'finger licking good' © Chris Korsten

Foodstock betekent drie dagen eten, drinken, chillen en dus genieten

DEN BOSCH - Een bezoek brengen aan een festival, waarbij foodtrucks in het middelpunt van de belangstelling staan, is tegenwoordig echt hip. Er zijn de afgelopen tijd nogal wat food-gerelateerde festivals neergestreken in de stad. Het rondreizende gratis toegankelijke Foodstock, waarvan de naam is afgeleid van Woodstock, geldt echter als een culinaire nieuwkomer.

Op de Pettelaarse Schans staan op vrijdagavond in totaal 35 foodtrucks opgesteld, de omgebouwde bestelbusjes en caravans meegerekend. In een ervan bevindt zich Terence Keyzer uit Rotterdam; hij verkoopt verschillende Aziatische gerechten, om je vingers bij af te likken. ,,De basis van deze gerechten is over het algemeen redelijk neutraal, de scherpte is geheel afhankelijk van de wens van de klant. Veel Nederlanders zijn een beetje bevreesd voor pepertjes, dus daar houden we altijd rekening mee. Maar eigenlijk is het een kwestie van léren eten."

De uit Eindhoven afkomstige Celine de Gast van Lickm is een specialist in zelfgemaakte ijsjes en suikerspin
Volledig scherm
De uit Eindhoven afkomstige Celine de Gast van Lickm is een specialist in zelfgemaakte ijsjes en suikerspin © Chris Korsten

,,Officieel zijn er vijf basissmaken: zout, zuur, zoet, bitter en umami oftewel hartig. In mijn optiek zou 'pittig' gerust toegevoegd mogen worden aan het rijtje", vertelt Keyzer in z'n foodtruck die de opvallende naam Hurry Curry draagt.

Davy Versfeld legt namens de organisatie uit hoe de foodtrucks zijn gekozen: ,,Allerlei keukens, waarvan sommige initiatieven telkens terugkeren, zijn binnen dit concept van een grootschalig openluchtrestaurant vertegenwoordigd. De variatie is van groot belang, tijdens de selectie hebben we daar extra op gelet."

,,Dit rondreizende festival heeft dit jaar de plaatsen Eindhoven(2x), Arnhem, Breda, Weert, Nijmegen en Sittard aangedaan, alvorens deze halte te bereiken. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Helmond volgende maand de rij zou sluiten, maar vanwege problemen met de vergunningen is de slotetappe jammer genoeg afgelast."

In Den Bosch rekent Versfeld op ongeveer 10.000 bezoekers, verdeeld over drie dagen. ,,Dat cijfer is uiteraard sterk afhankelijk van het weer. Overigens, het is niet alleen eten en drinken dat de klok slaat. We hebben voor onze bezoekers ook een muzikale omlijsting in petto. Vanavond draaien achtereenvolgens Tin Wish Tin, Radio Feel Good, Rogier Zeebregts en Die Grote. Zaterdagmiddag staat onder meer Heavy Hoempa op het menu. Ook zondag is er live-muziek", aldus Versfeld.

Foodstock is zaterdag geopend van 14.00 tot 23.00 uur, zondag van 12.00 tot 22.00 uur.

Op sommige plekken op het festivalterrein doen olievaten dienst als tafeltjes
Volledig scherm
Op sommige plekken op het festivalterrein doen olievaten dienst als tafeltjes © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch