Volledig scherm
Hermen Vreugdenhil © roy lazet

Fractievoorzitter Brabantse fractie CU-SGP neemt wél afstand van Nashville

DEN BOSCH - Hermen Vreugdenhil, fractievoorzitter van de Brabantse Statenfractie ChristenUnie-SGP, neemt afstand van de omstreden Nashville-verklaring. Daarmee staat hij lijnrecht tegenover SGP-leider Kees van der Staaij die wél vol overtuiging zijn handtekening onder de verklaring zette.

,,Het gesprek over geloof en homoseksualiteit is niet gediend met deze verklaring”, schrijft Vreugdenhil op zijn Facebook-pagina. ,,Jezus’ eerste boodschap voor deze wereld is niet een lijst met do’s en don’ts, maar een hartelijke uitnodiging die duidelijk maakt dat iedereen welkom is bij Hem. Wie je ook bent.”

Omstreden

Het omstreden manifest tegen homoseksualiteit roept al dagenlang veel reacties op in Nederland. Meerdere politici, organisaties, de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en een aantal gemeenten spraken hun afkeur uit over de Nederlandse vertaling van de ooit in het Amerikaanse Nashville opgestelde verklaring.

Daarin worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt gesuggereerd dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen ‘genezen’.

‘Intens pijn’

Ook christelijke jongerenorganisaties die zich inzetten voor lhbt’ers, ervaren de Nashville-verklaring als ‘een afwijzing en een slag in ons gezicht’. De verklaring doet het bestuur van ChristenQueer en het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) ,,intens pijn’’ en baart ze zorgen.

Tegelijk geven ze nadrukkelijk aan de mening van de ondertekenaars van de Nashville-verklaring te respecteren. Ze stellen: ,,Wij staan op om te laten zien dat geloof en een andere seksuele oriëntatie dan wel genderidentiteit hand in hand kunnen gaan. Wij staan met deze verklaring op om naast het geluid van de Nashville-verklaring een ander geluid te laten horen dat oog heeft voor de realiteit van lhbt’ers met een christelijke achtergrond.”

Reactie Vreugdenhil

Vreugdenhil hoopt dat ‘wij als christenen in onze samenleving niet allereerst een opgeheven vinger laten zien, maar vooral een luisterend oor en een helpende hand’. De CU-politicus was telefonisch niet bereikbaar voor een verdere toelichting.

  1. Samenwerking Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maandelijks ‘Sport Talk’

    Samenwer­king Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maande­lijks ‘Sport Talk’

    DEN BOSCH - Dtv Den Bosch en het Media Leer Park van het Van Maerlant gaan nauw samenwerken. Het Media Leer Park gaat samen met Media Presentaties van eigenaar/presentator Jan Willem van den Akker wekelijks het programma ‘In Gesprek Met’ maken en er komt een nieuw maandelijks sportprogramma. Beide programma’s worden door Van den Akker gepresenteerd en voortaan via Dtv Den Bosch uitgezonden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch