Geen bezoek? Hup, dan maar alle deuren open en met z'n allen zingen in het zorgcentrum

VIDEOROSMALEN - Uit volle borst zingen ze mee met Brabant van Guus Meeuwis: de bewoners van zorgcentrum Annenborch en de verpleegkundigen die aan het werk zijn. Even met z'n allen iets léuks in deze onzekere corona-tijden waarin de veelal oudere bewoners zeker tot 6 april geen bezoek mogen ontvangen van hun kinderen, kleinkinderen en andere familie of vrienden. 

Bestuurder Janneke Pander: ,,Dat is natuurlijk heel moeilijk voor onze bewoners, ook omdat we niet weten hoe lang dit duurt.” Hoog tijd dus om iets te verzinnen wat in ieder geval een béétje opfleurt. Zingen dus! Vanaf nu elke dag, zolang het duurt. ,,Morgen hopen we op een buitenkoor dat onze bewoners toezingt.” Dan: ,,Natuurlijk wel met zangers die anderhalve meter van elkaar staan.”

Ze kwam deze maandagochtend zelf met dit idee, omdat alles wat er nu gebeurt zo indruist waar ze in Rosmalen voor staan, namelijk sámen zorgen, sámen dingen doen. ,,Zelfs onze bewoners van 80 en 90 jaar zeggen: we weten niet wat we meemaken nu, zo'n situatie als nu met het virus kennen we niet. We moeten er samen doorheen. En als kleine dingen als even samen dingen het dan ietsje minder moeilijk maken...”

Overigens ook voor de bewoners die níet mee kunnen zingen. ,,We hebben vandaag gewoon alle deuren open gezet!”

Vanaf het balkon zingt personeel de bewoners toe.
Volledig scherm
Vanaf het balkon zingt personeel de bewoners toe. © Videostill Anneborch

In samenwerking met indebuurt Den Bosch