Volledig scherm
Een kloostergang vol toga's en baretten. © Paul Roovers/BD

Geen habijten maar toga's en baretten in Mariënburg

DEN BOSCH - Een mooi gezicht vrijdagmiddag in de voormalige kapel van klooster Mariënburg in hartje Den Bosch: een stoet hooggeleerde mannen en vrouwen in zwarte toga's en met baretten op het hoofd betrad de voormalige kapel, waar vroeger de zusters van JMJ in hun habijt de mis bijwoonden. 

Volledig scherm
Maurits Kaptein tijdens zijn oratie in de kapel van JADS. © Paul Roovers/BD

Het ritueel hoorde bij de eerste officiële inaugurele rede die in de  Jheronimus Academy of Data Science (JADS) werd uitgesproken. Die eer viel te beurt aan prof. dr. Maurits Kaptein die het ambt aanvaardde van buitengewoon hoogleraar Data Science & Health. Een leerstoel die voor vijf jaar wordt gefinancierd door zorgverzekeraar CZ.

Kaptein en zijn team van  Tilburg University bestuderen verdergaande personalisatie van behandelingen, ervan uitgaande dat elke patiënt anders is en dus gebaat is bij een persoonlijke behandeling. Maar daarvoor moet dus veel meer kennis (de data) over de specifieke patiënt bekend zijn.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch