Volledig scherm
Vooraanzicht van de nieuwe Kaaihal op de Tramkade met de op de achtergrond de silo's. © BiermanHenket

Geen Kaaihal, wél een plaats voor Urban scene op Bossche Tramkade

DEN BOSCH - Tamelijk uniek was het wel: de gemeenteraad van Den Bosch stemde dinsdagavond voor de komst van een tijdelijke Kaaihal op de Tramkade, maar initiatiefnemer Verkadefabriek had vooraf al aangekondigd dat die hal er onder de voorwaarden van de gemeente niet zou komen. 

De raad stemde vervolgens ook in om in de toekomst op de Tramkade een permanente locatie voor de Urban scene te zoeken. 

Een doekje voor het bloeden

Dat laatste noemde Pieter Paul Slikker van de PvdA ’een doekje voor het bloeden’. ,,D66 was altijd voor een Kaaihal, maar ziet daar nu van af en komt met het voorstel voor een locatie voor de urban scene.’’ Fractievoorzitter René van den Kerkhof zag dat uiteraard anders. ,,De ontwikkeling van het gebied gaat vóór de komst van een Kaaihal. Maar we willen nu al wel aangeven dat er in het gebied wél een locatie voor de urban scene komt.’’

In het antwoord van Van den Kerkhof zat de kern van de discussie. Directeur Jan van der Putten van de Verkadefabriek gaf al lange tijd aan dat de vijf miljoen die door hen in de Kaaihal wordt geïnvesteerd alleen maar terug te verdienen en te exploiteren is als deze tien jaar (waar dan ook) op de Tramkade kan staan. Het college van B en W en de meerderheid van de gemeenteraad willen die garantie niet geven. 

De handen vrij houden

De gemeente wil de handen vrij houden en kan geen Kaaihal voor tien jaar gebruiken.  Omdat de Tramkade onderdeel is van de Bossche Stadsdelta, het gebied met de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid, waar de komende jaren (bouw)plannen voor ontwikkeld wordt. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch