Volledig scherm
Boomfeestdag in Den Bosch. © ANP

Geen onderzoek naar locatie klimaatbos in Den Bosch

DEN BOSCH - Er komt geen onderzoek naar een geschikte locatie voor een klimaatbos in Den Bosch. De meerderheid van de gemeenteraad ging woensdagavond niet mee in de wens van De Bossche Groenen (DBG).

Volgens fractievoorzitter Judith Hendrickx van DBG moet ook Den Bosch verantwoordelijkheid nemen om ’de ellende van de opwarming van de aarde en de stikstofproblematiek’ aan te pakken.Hendrickx wees daarbij ook op het deze week gelanceerde ’aanvalsplan’  van de SP en GroenLinks om in Nederland 17 miljoen bomen te planten. 

René Vonk haakte daar namens GroenLinks direct op in. ,,Het college van B en W (met GroenLinks, red.) is al enige tijd bezig met onderzoek waar en hoeveel bomen er in de toekomst in de gemeente bij komen. Wij zien de meerwaarde van dit voorstel niet. En laten we dan ook als we in de toekomst bomen of een bos planten het label klimaatbos er af halen. Want het kan in de toekomst net zo goed een voedselbos of levensbomenbos zijn.’’

Hilariteit door Bosch Belang

Het werd nog even hilarisch toen Frans van Valkenburg namens Bosch Belang verklaarde weinig voor een klimaatbos te voelen en het voorstel van de groenen niet te steunen. Tot een aantal raadsleden Van Valkenburg er op wezen dat zijn fractievoorzitter Paul van der Krabben zijn handtekening onder het voorstel had gezet. En Van Valkenburg dus tóch voor een locatieonderzoek stemde, maar ook die stem er uiteindelijk niet toe deed omdat de meerderheid het voorstel van tafel veegde. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch