Geen vuurwapen aangetroffen in trein op station Den Bosch, treinverkeer vrijgegeven

VIDEODEN BOSCH - De politie heeft donderdagavond rond 22.10 uur opnieuw een deel van station Den Bosch ontruimd. Dit keer vanwege een man met een vuurwapen. Op last van de politie werd opnieuw het treinverkeer korte tijd stilgelegd. Rond 23.00 uur gaf de politie het station weer vrij en kon het treinverkeer weer worden hervat.

Aanvankelijk mocht niemand vanaf het Paleiskwartier het station in. Later konden reizigers wel het station in, maar was perron 6 en 7 nog afgesloten. Een arrestatieteam kwam ter plaatse.

Volgens de officier van dienst zou er in de achterste coupe van de trein een wapen zijn gezien. ,,Iemand zou hebben gezegd 'Doe dat pistool weg'. We zijn de trein in gegaan en lieten er niemand uit om na te gaan wat er aan de hand was. We hebben met enkele getuigen gesproken en kwam ook uit bij de persoon die het wapen zou hebben. Het is niet precies duidelijk wat er aan de hand was. Maar hij zei dat het een misverstand was. Nadat een zoekactie in de trein naar een wapen niks opleverde mocht iedereen weer uit de trein zonder dat iemand is aangehouden." De trein is doorzocht en ook een hond speurde naar het wapen. 

Volgens een treinreiziger was de bewuste trein een van de eerste treinen die vanuit Utrecht weer reed en daardoor zat deze ook bomvol. Op het station van Den Bosch aangekomen mocht niemand de trein verlaten. Van 22.10 uur tot 22.45 uur moest hij samen met de andere reizigers in de trein blijven. Ze werden niet voorzien van informatie, maar volgens hem bleef iedereen kalm. 

Volledig scherm
Station Den Bosch opnieuw ontruimd vanwege man met vuurwapen. © Bart Meesters
Volledig scherm
Voor tweede keer station Den Bosch ontruimd. © Bart Meesters

Een andere treinreizigster wilde op het moment dat de trein aankwam in Den Bosch uitstappen, maar werd tegengehouden door de politie. "Terug naar binnen, terug naar binnen", werd er geroepen.

Eerder op de avond werd ook al op last van de politie het volledige station in Den Bosch ontruimd vanwege een bommelding.

Volledig scherm
Perron 6 en 7 op station Den Bosch ontruimd. © Brabant Dagblad
Volledig scherm
Opnieuw station Den Bosch ontruimd. © Bart Meesters

In samenwerking met indebuurt Den Bosch