Volledig scherm
Vorige week bij het protest van de gele hesjes © David van Dam

‘Gele hesjes’ mogen met honderd man op het Plein demonstreren

Actievoerders van de ‘gele hesjes’ mogen morgen met maximaal honderd mensen op het Plein demonstreren. Daarvoor hebben zij toestemming gekregen van burgemeester Pauline Krikke.

De groep meldde eerder deze week aan de burgemeester morgen te willen protesteren. Vorige week zaterdag verzamelden enkele tientallen demonstranten van de ‘gele hesjes’ zich rond het Binnenhof zonder dat vooraf aan de burgemeester te melden. 

Volgens de woordvoerder van Krikke staat in het demonstratiebeleid van Den Haag vastgelegd dat een protest op het Plein niet meer dan honderd deelnemers mag hebben. ,,Dit is vanwege de smalle en drukke straten die naar het plein leiden. In het geval van een calamiteit is het lastig voor hulpdiensten om ter plaatse te komen.”

Volgens de woordvoerder hebben de gele hesjes aangegeven met maximaal honderd man te komen. ,,Mochten er toch meer demonstranten komen opdagen, heeft de burgemeester het recht om te laten ingrijpen.”

Tweede Kamer

Enkele tientallen actievoerders hadden zich vorige week zaterdag bij het gebouw van de Tweede Kamer verzameld. De politie sommeerde de demonstranten naar het Malieveld te gaan, waarna veel betogers weggingen. In totaal werden drie mensen aangehouden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Bosch