De urnenwand op de begraafplaats aan de Oude Baan in Rosmalen.
Volledig scherm
De urnenwand op de begraafplaats aan de Oude Baan in Rosmalen. © Sandra Peerenboom

Gemeente: wel regelmatig diefstallen op begraafplaats Rosmalen

ROSMALEN - Er zijn dan wel geen officiële aangiften gedaan bij de politie, maar er is wel degelijk sprake van regelmatige diefstallen van graven op de begraafplaats aan de Oude Baan in Rosmalen.

Dat bevestigt de gemeente. Volgens een woordvoerder zijn er vorig jaar inderdaad meerdere keren zaken van een graf weggenomen. ,,In totaal hebben we 12 meldingen gekregen waarvan bij één melder meerder keren iets van het graf is weggenomen. Het gaat dan om zaken die dierbaar voor de nabestaanden zijn."

Volgens de woordvoerder is in overleg met politie en nabestaanden getracht om de daders op te sporen. ,,Maar dat heeft niet tot resultaat geleid. Onze beheerders zijn geïnstrueerd om alert te zijn op afwijkende situaties. In de afgelopen periode hebben wij geen meldingen meer gehad en hebben zelf ook niets geconstateerd.”

Dezer dagen werden aluminium plaatjes gestolen van paaltjes die bij de jonge bomen staan in het Levensbomenbos. Dat bos ligt achter de algemene begraafplaats. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch