Volledig scherm
Nederland, Vught, klaslokaal van de jongsten. © copyright Marc Bolsius

Gemeentebelangen wil weten hoe Vught huisvesting voor Zuiderbos gaat betalen

VUGHT - Gemeentebelangen Vught is benieuwd hoe de gemeente de nieuwe huisvesting en uitbreiding van huisvesting van verschillende basisscholen gaat betalen. ,,Nu we aan rijksinfra al een flinke kluif hebben’", aldus Bregje Peijnenbrug namens de partij.

Verschillende scholen in Vught groeien uit hun jasje. Zuiderbos, een school voor speciaal onderwijs, wenst uitbreiding en nieuwbouw. ,,Daar is ruim 14 miljoen euro voor nodig. Eerder heeft de raad 3 miljoen euro en nu blijkt het ruim 11 miljoen meer. Dit kan onmogelijk alleen door gestegen bouwkosten veroorzaakt worden. Welke factoren hebben nog meer voor een kosten opdrijven effect gezorgd?”, wil Peijnenburg van het college weten.

Zuiderbos

GB vraagt zich volgens haar ook af in hoeverre Zuiderbos gehouden en gebonden is aan Vught en hoe het komt dat zoveel basisscholen extra ruimte nodig hebben. ,,Wordt de stijging van het leerlingenaantal mede veroorzaakt door leerlingen die uit andere (buur)gemeenten komen en hoe verhouden zich de leerlingen uit Vught en andere gemeenten in aantallen?”

Daarnaast roept GB op te kijken naar hergebruik van leegstaande noodlokalen. ,,Bij het oude Molenven aan de Victorialaan staan diverse noodlokalen leeg. Deze dateren van 2006 en zouden nog hergebruikt kunnen worden.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch