Volledig scherm
De gemeentewerf (links) ligt naast de milieustraat, die wel open blijft. © Paul Roovers/BD

Gemeentewerf in de Kruisstraat gaat volgend jaar dicht

DEN BOSCH/KRUISSTRAAT - Den Bosch sluit begin volgend jaar de gemeentewerf in Kruisstraat. De naastgelegen milieustraat voor het publiek blijft wel open.

De werf in de Kruisstraat is de uitvalsbasis voor de werkzaamheden in de openbare ruimte in Rosmalen, Vinkel en Nuland. Op de werf in Kruisstraat werken nu dertien mensen. Die gaan vanaf begin volgend jaar werken vanuit de Maashoeve in de Maaspoort.

Begin dit jaar kondigden B en W een onderzoek aan naar het wel of niet openhouden van de Kruisstraat. Volgens een woordvoerder is er de laatste jaren duidelijk een verandering in de werkzaamheden van buitendienstmedewerkers. ,,De werkzaamheden verschuiven steeds meer naar het afhandelen van meldingen en het aansturen van externe aannemers.”

Meer meldingen 

De gemeente krijgt meer meldingen, onder meer via de BuitenBeter-app, van klachten over de leefomgeving zoals vuilstort, schade en overvolle containers. Door voor het noordoostelijk stadsdeel te werken vanuit één locatie verwachten B en W dat medewerkers flexibeler kunnen worden ingezet en meer maatwerk mogelijk is. ,,Hierdoor kunnen we ook de toename van het aantal meldingen opvangen.”

Milieustraat open

Het is niet duidelijk wat B en W met de vrijkomende ruimte van de werf (kantoren, loods en buitenterrein) gaat doen. ,,Er wordt eerst met de afvalstoffendienst gekeken naar de mogelijkheid die het terrein van de Kruisstraat biedt.” Of dat een uitbreiding van de milieustraat inhoudt is niet duidelijk. De milieustraat blijft in ieder geval open op woensdag, vrijdag en zaterdag.

De verhuisoperatie kost ruim 6 ton, berekenen B en W. Dat geld is nodig voor onder meer de ombouw van een loods naar kantoortuin om de extra werkplekken te kunnen maken. Tegelijkertijd wordt het onderkomen duurzamer. Ook wordt met het geld het terrein van de Maashoeve en de andere werf Poeldonk beter ingericht.

Volledig scherm
Opslag van materiaal op de gemeentewerf in Kruisstraat. © Paul Roovers/BD
  1. ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’
    PREMIUM

    ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’

    DEN BOSCH - De Bosschenaar (20) draait er niet omheen als hij terecht staat bij politierechter Vermeulen. Hij vertelt over het maken van ‘een hele domme keuze’. En daar heeft hij ‘veel spijt’ van. De Bosschenaar werd begin vorig jaar in Rosmalen betrapt tijdens het autorijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol en drugs. ,,Ik had geblowd en gedronken’’, geeft de Bosschenaar direct toe.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch