Volledig scherm
Op de Visstraat in Den Bosch raakte zondagmiddag een 15-jarige jongen uit Vught zwaargewond nadat hij werd aangereden door een scooterrijder. © Politie

Gevluchte scooterrijder (19) aangehouden na zwaar ongeluk op Bossche Visstraat

DEN BOSCH - De politie heeft een Bosschenaar (19) aangehouden voor de botsing zondagmiddag op de Bossche Visstraat, waarbij hij een Vughtenaar (15) achterliet. Het slachtoffer bleef zwaargewond achter nadat hij bij het oversteken was aangereden door de Bosschenaar op een scooter zonder kenteken.  

De politie liet woensdag weten dat de Bosschenaar zich dinsdagavond meldde op het politiebureau aan de Bossche Vogelstraat. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Moeder 

De Bosschenaar heeft zondagmiddag een Vughtenaar omver gereden die met twee vrienden de straat overstak.  Getuigen zagen dat hij na het ongeluk moest braken en door de bestuurder van een Volkswagen Golf vanuit de Visstraat werd meegenomen. Deze auto is inmiddels in beslag genomen. De bestuurder is niet aangehouden.   

Via Facebook meldde de moeder van het slachtoffer dat haar zoon is ‘gelanceerd’ door de scooter die minstens 70 kilometer per uur zou hebben gereden. De politie zei dinsdagmiddag dat niet duidelijk is of de scooter is gestolen en met welke snelheid werd gereden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch