Volledig scherm
De Postweg met rechts de woningen aan de Louise de Colignylaan. In het midden de strook waar de 32 woningen moeten komen. © © Google Maps

Groen licht voor woningbouw Postweg in Vught

DEN HAAG/VUGHT - De gemeente Vught mag vergunningen verlenen voor de bouw van 32 woningen aan de Postweg in Vught. Dit blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Stadhouderspark Kamers 1.

Drie gezinnen uit de Louise de Colignylaan stapten in juni naar de Raad van State tegen het bestemmingsplan. Ze maken zich zorgen over de toekomstige verkeersdrukte in hun woonstraat. Tegen de 32 woningen aan de Postweg hebben ze niet veel bezwaren. Zeker niet sinds de gemeente Vught heeft bepaald dat de ontsluiting van deze huizen niet via de Louise de Colignylaan gaat lopen maar via de Postweg. 

Ze wezen de Raad van State er echter op dat er nog veel meer woningbouw is gepland op de tennisvelden en het Enexisterrein achter hun huizen. Het zou kunnen gaan om tweehonderd woningen waarvoor de gemeente volgens de bewoners nog geen goede ontsluiting heeft geregeld. Om te voorkomen dat zij in de toekomst alsnog te maken krijgen met druk verkeer in hun woonstraat wilden ze dat de ontsluiting van de hele nieuwe wijk alvast globaal wordt geregeld in het bestemmingsplan Stadhouderspark Kamers 1. 

,,Als die 32 woningen er straks eenmaal staan is daar geen ruimte meer voor’’, zeiden ze in juni in Den Haag. De Raad van State is niet op hun verzoek ingegaan. Het rechtscollege stelt dat zoiets in een ander bestemmingsplan moet worden geregeld. De gemeente Vught heeft aangegeven dat er nog geen plannen zijn voor meer woningbouw achter de Louise de Colignylaan. 

 1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 2. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch