Jongerenwerker Sarah Ed Draoui bedacht samen met Bouchra El Kadiri en Mirsada Berisha het initiatief van de groepsapp.
Volledig scherm
Jongerenwerker Sarah Ed Draoui bedacht samen met Bouchra El Kadiri en Mirsada Berisha het initiatief van de groepsapp. © Chris Korsten

Groepsapp als extra steuntje in de rug tijdens de ramadan

DEN BOSCH - Nu de vastenmaand Ramadan is begonnen worden moslims méér dan ooit op de proef gesteld als het gaat om zelfdiscipline. De coronacrisis zorgt voor extra obstakels, aangezien momenteel zowel de gebeden als de maaltijden na zonsondergang(iftar) uitsluitend thuis dienen plaats te vinden. Enkele jongerenwerkers van PowerUp073 hebben speciaal voor meiden uit Den Bosch en omgeving een groepsapp ontwikkeld, met als doel de onderlinge verbondenheid ondanks de restricties zoveel mogelijk te onderstrepen.

  1. Oud-loodgieter Wim van Grinsven uit Rosmalen maakt de mooiste dingen van (koper)afval
    PREMIUM
    met video

    Oud-loodgieter Wim van Grinsven uit Rosmalen maakt de mooiste dingen van (koper)afval

    ROSMALEN - Zijn huis in Rosmalen staat er vol mee. Overal waar je kunt kijken staan of hangen koperen of met emaille bewerkte uilen, ijsvogeltjes, kolibries, arenden, enkele koperbloemen en -violen. „In de kasten ook”, aldus ambachtsman en oud-loodgieter Wim van Grinsven. Een (klein) deel van zijn ‘levenswerk’ en grote hobby is tot en met 29 mei te zien tijdens een expositie in de galerie van de stichting KuBra-Art in het centrum van Rosmalen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch