Grote explosie bij appartement in Den Bosch lijkt gerichte actie

VideoDEN BOSCH - Bij een appartementencomplex aan de Amsterdamstraat in Den Bosch is maandagnacht tegen 02.00 uur een ontploffing geweest. Het lijkt erop dat er een explosief is neergelegd voor de deur. 

Volledig scherm
Grote explosie bij appartement aan de Amsterdamstraat in Den Bosch. © Marc Brink

Er raakte niemand gewond, maar de schade aan de buitenkant van het complex is flink.

De explosie was in grote delen van Den Bosch te horen. De voorruit van de woning is vernield, de deur is flink beschadigd en een regenpijp is aan stukken geslagen. Rechts naast de toegangsdeur is de muur zwartgeblakerd, op de plaats waar het mogelijk explosief heeft gelegen. 

Volledig scherm
De schade na de explosie in Den Bosch. © Bart Meesters

Weggeslagen stukken glas liggen tot meters om het appartement heen, onder andere op de eerste verdieping van het complex.

Er vielen geen gewonden, al zijn de bewoner van de bewuste woning en omwonenden flink geschrokken. 

Bewoner wil er niets over zeggen

De bewoner zelf zat op het moment van de klap tv te kijken, aan de achterkant van het appartement. Zijn hond lag wel in de buurt van de deur, maar ook die raakte niet gewond. De bewoner: ,,Niet normaal wat hier is gebeurd. Hij zegt te weten wie er achter de explosie zit, maar wil er verder geen uitlatingen over doen. ,,Dat is allemaal aandacht voor wie dit deed. En dat wil ik niet", benadrukt hij.

Volledig scherm
De Amsterdamstraat in Den Bosch-West. © Google Maps


De politie doet groot onderzoek, onder andere met technische recherche. De parkeerplaats voor het complex is daarvoor afgezet. 

Volledig scherm
Naast de woning is te zien waar het explosief is ontploft. © Bart Meesters
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch