Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vele quizzen tijdens de Open Dag van het Provinciehuis, onder andere met Huub Hangop die in het dagelijkse leven luistert naar de naam Ruud van den Berg © Chris Korsten

Grote verscheidenheid aan activiteiten tijdens Open Dag Provinciehuis

DEN BOSCH - Genieten van het fabuleuze uitzicht op een duizelingwekkende hoogte van ruim honderd meter, een educatief bezoek brengen aan de bunker uit de Koude Oorlog, de eerste circulaire auto ter wereld aanschouwen of de Tilburgse baltovenaar Nasser el Jackson uitdagen voor een potje panna? Het was zaterdag allemaal mogelijk tijdens een Open Dag in het Provinciehuis die naar schatting zo'n tweeduizend belangstellenden trok.

Met samengeknepen ogen tuurt Helvoirtenaar Frank Roefs uit een van de ramen van de 23ste verdieping. Hij is op zoek naar zijn woonplaats, wat bij nader inzien een mission impossible blijkt te zijn. ,,We hebben in Helvoirt niks wat écht hoog is. Door al die bomen zie je zelfs onze kerktoren niet liggen", klinkt het berustend. Wél ontwaart hij in de verte diverse landmarks als de Westpointtoren in Tilburg en de Amercentrale in Geertruidenberg. ,,Grappig, de overgrote meerderheid van alle bezoekers heeft het vizier gericht op iets herkenbaars", concludeert cartograaf Nico Dona die nu als een soort vraagbaak fungeert.

  1. Starters vissen in Vught achter het net; kopers met dikkere portemonnee kapen woningen weg
    PREMIUM

    Starters vissen in Vught achter het net; kopers met dikkere portemon­nee kapen woningen weg

    VUGHT - Ze hadden zich zo verheugd op een mooie ‘betaalbare’ nieuwbouwwoning op de toplocatie Isabellaveld in Vught. Een woning van maximaal 250.000 euro, een limiet die de gemeenteraad vorig jaar vaststelde. Maar helaas, de starters hebben pech. Alleen kopers met een dikkere portemonnee die óók nog eens 38.000 euro ophoestten voor het ‘pluspakket’, kregen een woning toegewezen. Toeval? Aspirant-kopers, de Vereniging Eigen Huis en D66 plaatsen er vraagtekens bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch