Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vele quizzen tijdens de Open Dag van het Provinciehuis, onder andere met Huub Hangop die in het dagelijkse leven luistert naar de naam Ruud van den Berg © Chris Korsten

Grote verscheidenheid aan activiteiten tijdens Open Dag Provinciehuis

DEN BOSCH - Genieten van het fabuleuze uitzicht op een duizelingwekkende hoogte van ruim honderd meter, een educatief bezoek brengen aan de bunker uit de Koude Oorlog, de eerste circulaire auto ter wereld aanschouwen of de Tilburgse baltovenaar Nasser el Jackson uitdagen voor een potje panna? Het was zaterdag allemaal mogelijk tijdens een Open Dag in het Provinciehuis die naar schatting zo'n tweeduizend belangstellenden trok.

Met samengeknepen ogen tuurt Helvoirtenaar Frank Roefs uit een van de ramen van de 23ste verdieping. Hij is op zoek naar zijn woonplaats, wat bij nader inzien een mission impossible blijkt te zijn. ,,We hebben in Helvoirt niks wat écht hoog is. Door al die bomen zie je zelfs onze kerktoren niet liggen", klinkt het berustend. Wél ontwaart hij in de verte diverse landmarks als de Westpointtoren in Tilburg en de Amercentrale in Geertruidenberg. ,,Grappig, de overgrote meerderheid van alle bezoekers heeft het vizier gericht op iets herkenbaars", concludeert cartograaf Nico Dona die nu als een soort vraagbaak fungeert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch