Volledig scherm
Boeuwbedrijf Heijmans krijgt met Hans Janssen een nieuwe financieel topman. © Frans Paalman

Hans Janssen nieuw financieel topman Heijmans

ROSMALEN – Hans Janssen (50) wordt de nieuwe financiele topman van bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen. Hij treedt naar verwachting vanaf 1 december aan. Er wacht hem volop werk bij de bouwer. Heijmans maakte eind vorig jaar een recordverlies van 110 miljoen euro bekend. Het beursgenoteerde bedrijf werd toen gedwongen tot tal van ingrijpende maatregelen en is, aldus topman Ton Hillen, inmiddels weer goed op de weg terug.

Hans Janssen volgt vanaf 1 december Mark van den Biggelaar op. Die kondigde in november 2016 het bouwbedrijf na zeven jaar te gaan verlaten. Overigens maakte topman Bert van der Els (63) rond die tijd eveneens bekend bij het geplaagde Rosmalense bouwconcern te vertrekken. Net in de periode dat het bedrijf ook zware tegenslagen bekend moest maken.

Aandeelhouders

Het voornemen om Janssen te benoemen als de nieuwe CFO (chief financial officer) zal aan de orde komen tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders. Wanneer die gehouden wordt, is nog onbekend. De raad van bestuur van Heijmans zal na de benoeming van Janssen dan bestaan uit Ton Hillen en Ruud Majenburg. De positie van CFO wordt op dit moment nog tijdelijk ingevuld door Age Lindenbergh.

Janssen, die in Breda woont, heeft inmiddels een aardige staat van dienst. Hij is nu nog actief als financieel topman bij Mediq, het groothandelsbedrijf dat medische middelen levert aan onder andere apotheken en voorheen OPG heette. En daarvoor was hij onder andere nationaal en internationaal actief bij Unilever. Hij was onder andere werkzaam in Maleisie, Duitsland en Verenigd Koninkrijk.

Bedrijfseconomie

Ook bij Heijmans hoeft Janssen, die bedrijfseconomie studeerde in Tilburg, bepaald niet stil te zitten. Heijmans is druk doende om een zwarte periode af te sluiten, gevolg van aantal grote en omvangrijke projecten waarbij het teveel financiele risico’s had genomen. Het bouwbedrijf moest als gevolg van de megaverliezen stevig ingrijpen en verkocht voor zo’n 110 miljoen euro alle buitenlandse bedrijven en activiteiten en werden er afspraken gemaakt met de banken en voorzieningen genomen voor alle ‘probleemprojecten’.

Inmiddels heeft het bedrijf, aldus topman Ton Hillen in een interview met het Brabants Dagblad, de boel weer aardig op orde. ,,Ik ben nu bepaald niet ontevreden hoe we het nu doen. We hebben meer klussen. Het orderboek is goed gevuld. Er wordt meer gebouwd en ontwikkeld. Heijmans is terug on track. Er is nog een wereld te winnen, maar we zijn op de goede weg.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch