Volledig scherm
Boeuwbedrijf Heijmans krijgt met Hans Janssen een nieuwe financieel topman. © Frans Paalman

Hans Janssen nieuw financieel topman Heijmans

ROSMALEN – Hans Janssen (50) wordt de nieuwe financiele topman van bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen. Hij treedt naar verwachting vanaf 1 december aan. Er wacht hem volop werk bij de bouwer. Heijmans maakte eind vorig jaar een recordverlies van 110 miljoen euro bekend. Het beursgenoteerde bedrijf werd toen gedwongen tot tal van ingrijpende maatregelen en is, aldus topman Ton Hillen, inmiddels weer goed op de weg terug.

Hans Janssen volgt vanaf 1 december Mark van den Biggelaar op. Die kondigde in november 2016 het bouwbedrijf na zeven jaar te gaan verlaten. Overigens maakte topman Bert van der Els (63) rond die tijd eveneens bekend bij het geplaagde Rosmalense bouwconcern te vertrekken. Net in de periode dat het bedrijf ook zware tegenslagen bekend moest maken.

Aandeelhouders

Het voornemen om Janssen te benoemen als de nieuwe CFO (chief financial officer) zal aan de orde komen tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders. Wanneer die gehouden wordt, is nog onbekend. De raad van bestuur van Heijmans zal na de benoeming van Janssen dan bestaan uit Ton Hillen en Ruud Majenburg. De positie van CFO wordt op dit moment nog tijdelijk ingevuld door Age Lindenbergh.

Janssen, die in Breda woont, heeft inmiddels een aardige staat van dienst. Hij is nu nog actief als financieel topman bij Mediq, het groothandelsbedrijf dat medische middelen levert aan onder andere apotheken en voorheen OPG heette. En daarvoor was hij onder andere nationaal en internationaal actief bij Unilever. Hij was onder andere werkzaam in Maleisie, Duitsland en Verenigd Koninkrijk.

Bedrijfseconomie

Ook bij Heijmans hoeft Janssen, die bedrijfseconomie studeerde in Tilburg, bepaald niet stil te zitten. Heijmans is druk doende om een zwarte periode af te sluiten, gevolg van aantal grote en omvangrijke projecten waarbij het teveel financiele risico’s had genomen. Het bouwbedrijf moest als gevolg van de megaverliezen stevig ingrijpen en verkocht voor zo’n 110 miljoen euro alle buitenlandse bedrijven en activiteiten en werden er afspraken gemaakt met de banken en voorzieningen genomen voor alle ‘probleemprojecten’.

Inmiddels heeft het bedrijf, aldus topman Ton Hillen in een interview met het Brabants Dagblad, de boel weer aardig op orde. ,,Ik ben nu bepaald niet ontevreden hoe we het nu doen. We hebben meer klussen. Het orderboek is goed gevuld. Er wordt meer gebouwd en ontwikkeld. Heijmans is terug on track. Er is nog een wereld te winnen, maar we zijn op de goede weg.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch