Volledig scherm
Het hoofdkantoor van bouwconcern Heijmans in Rosmalen. © Dolph Cantrijn

Heijmans voelt druk op woningmarkt en boekt daarnaast 10 miljoen af op 380kV-klus

ROSMALEN - De aanhoudende druk op de woningmarkt speelt bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen steeds meer parten. Ondanks de stijgende vraag naar woningen wist het bouwbedrijf de voorbije maanden er niet meer te verkopen. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2018. 

Heijmans maakt ook bekend dat het tien miljoen euro opzij zet om eventuele verliezen op te vangen na het ontbinden van het contract met netbeheerder Tennet. Daarvoor zou Heijmans in met name Zeeland een aantal projecten bouwen. Zo’n twee weken geleden kwam naar buiten dat Tennet van dat project afwil. De klus zou een waarde hebben van 250 miljoen euro.  

De woningmarkt blijft een zorgenkind. En bepaald niet alleen voor Heijmans. Het Rosmalense bouwbedrijf wijst onder andere naar het uitblijven van nieuwe ontwikkellocaties, stijgende bouwkosten en beschikbaarheid van bouwmaterialen. Daardoor blijft het aanbod in de woningmarkt achter bij de vraag. Ook de betaalbaarheid van woningen blijft een vraagstuk waar Heijmans mee kampt. De problemen gelden overigens ook voor andere bouwbedrijven.

Heijmans, dat ook actief is op andere vlakken zoals met infrastructurele projecten, verkocht in de periode tot en met 26 oktober 1631 woningen. Dat zijn er vijf minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarvan gingen er dit jaar 922 naar particulieren en 709 naar beleggers. De verhouding vorig jaar was respectievelijk 1061 om 575.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch