Volledig scherm
Dit2 is omgebouwd naar Eetcafé De Overkant © Eetcafé de Overkant

Het kleine broertje van Eetbar Dit gaat verder als borrelbar De Overkant

HorecanieuwsVr 22 nov. Na een verbouwing gaat Dit2, het kleine broertje van Eetbar Dit, verder als Eetcafé De Overkant, ‘een kleine en eigentijdse borrelbar’, aldus eigenaar Jacques van Geffen.

Door Bart Gotink

Het pandje ligt recht tegenover de populaire Eetbar Dit en werd daarom afgelopen jaren vooral als verlengstuk gebruikt in de weekenden, als Dit vol zit. Nu gaat het café in de Snellestraat meer op eigen benen staan.

,,We hebben de inrichting totaal veranderd, waarbij de bar naar achteren is geplaatst en er een complete tribune achterin de zaak is geplaatst", vertelt Van Geffen over Eetcafé De Overkant. Daarmee ontstaat ruimte voor ‘kleine events zoals live voetbal of andere sportevenementen, waaronder het naderende EK voetbal'. ,,De Overkant is daarmee ook geschikt voor eventuele presentaties of vergaderingen."

Volledig scherm
Dit2 is omgebouwd naar Eetcafé De Overkant © Eetcafé de Overkant

Maar bovenal moet het ook gewoon een borrelbar blijven, stelt Van Geffen. ,,Er is een kleine kaart met bijvoorbeeld verschillende bitterballen en lekkere hammetjes. Met rustige muziek en alle ruimte om lekker samen te borrelen in een relaxte sfeer.” Het eten op de kleine kaart komt van de andere zaken die van Van Geffen runt. Zo is er dagelijks een daghap van Dit en zijn er menu's van de recent gestarte zaak Oven Aan Kom Eraan.

Ding Dong

Er is vaker verbouwd in de zaak afgelopen jaar. Lang zat er Dit ook, als verlengstuk van Eetcafé Dit. Daarna werd gepoogd er klein Aziatisch restaurant met een knipoog in te vestigen, genaamd Ding Dong. Dit bleek echter niet rendabel in de kleine ruimte. Daarop werd de zaak weer voornamelijk gebruikt als overloop voor Dit onder de naam Dit2.

De zaak is voorlopig open op donderdag vanaf eind van de middag, en vrijdag zaterdag en zondag vanaf de lunch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch