Volledig scherm
PREMIUM
© Eveline van Elk

Het kost een paar jaar, maar dan staat er weer een mooi lint van bakenbomen langs de Maas

DEN BOSCH - Ze trekken er 21 jaar voor uit, maar dan staat er volgens drie HAS-studenten weer een markant lint van bakenbomen langs de Maas.

Quote

Het zou toch eeuwig zonde zijn als deze bakenbomen zouden verdwijnen.

Joost Aertsen, HAS-student

Of de circa dertig aanwezigen hun ogen dicht willen doen, vraag Joost Aertsen. ,,Stel je voor’’, begint hij een stemmige schets op al even stemmige muziek. Hij neemt zijn gehoor - vertegenwoordigers van onder meer verschillende gemeenten, Natuurmonumenten en de provincies Noord-Brabant en Gelderland - in gedachten mee naar de dijk. Naar een fraai uitzicht op de Maas, waar de loop van de rivier door de bakenbomen wordt getekend, bij zomerzacht zonlicht en ruisende blaadjes. ,,Het zou toch eeuwig zonde zijn als deze bakenbomen zouden verdwijnen.’’

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Margraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch