Het Vrolijke Koetje Rosmalen vernieuwt kinderdagverblijf en breidt uit

ROSMALEN - In 2014 startte Lizet van Asseldonk op het melkveebedrijf van haar en haar man Paul in Rosmalen voorzichtig met kinderdagverblijf  Het Vrolijke Koetje. Inmiddels verblijven er per dag zo'n 44 kinderen tot 4 jaar op de boerderij. Naast de koeien en kalfjes, tussen de geiten, kippen en bij de konijnen. 

De tijdelijke barakken op het erf van de boerderij in het Rosmalense buitengebied maken binnenkort plaats voor een permanent kinderdagverblijf dat tegen een van de stallen wordt gebouwd. De twee  verdiepingen moeten dan ruimte bieden aan maximaal 48 opvangplekken per dag. En er komt een buitenschoolse opvang met 48 plekken. En alles met uitzicht op de kauwende koeien in de stal. 

De tekeningen zijn klaar, de vergunning binnen. Nu is het zoeken naar een geschikte aannemer, zegt Lizet van Asseldonk. Op de achtergrond in de stal spelen  verschillende kinderen met en tussen het kuilvoer van de koeien.  Belevend leren is het concept van de Vereniging Agrarische Kinderopvang waarbij Het Vrolijke Koetje is aangesloten.  ,,Hier kunnen ze zelf op ontdekking gaan en meer leren dan van instructies of boekjes. Wij zijn zoveel als mogelijk buiten; alles wat we buiten kunnen doen, doen we ook. En onderzoeken leren dat mensen in de natuur zijn en tussen dieren relaxter worden. Dat geldt zeker ook voor kinderen, want dieren kunnen  ook een troost zijn."

De nieuwbouw van  Het Vrolijke Koetje zal in 2019 geopend worden.

Volledig scherm
Directeur Lizet van Asseldonk van agrarisch kinderdagverblijf Het Vrolijke Koetje © Paul Roovers
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Samenwerking Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maandelijks ‘Sport Talk’

    Samenwer­king Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maande­lijks ‘Sport Talk’

    DEN BOSCH - Dtv Den Bosch en het Media Leer Park van het Van Maerlant gaan nauw samenwerken. Het Media Leer Park gaat samen met Media Presentaties van eigenaar/presentator Jan Willem van den Akker wekelijks het programma ‘In Gesprek Met’ maken en er komt een nieuw maandelijks sportprogramma. Beide programma’s worden door Van den Akker gepresenteerd en voortaan via Dtv Den Bosch uitgezonden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch