Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig persfotograaf Jan van Eijck viert zijn honderdste verjaardag met een expositie van een selectie van zijn schilderijen op Mariaoord in Rosmalen. © copyright Marc Bolsius

Honderdjarige met een schildersoog exposeert zijn werk

ROSMALEN - Een jaar geleden woonde hij nog op zichzelf en deed hij zijn eigen boodschappen. Een operatie later, zorgde ervoor dat voormalig persfotograaf Jan van Eijck zich toch nog oud begon te voelen. Nu viert hij zijn honderdste verjaardag met een expositie van een selectie van zijn schilderijen op Mariaoord.

Jan van Eijck werd geboren in Den Haag, net voordat de Eerste Wereldoorlog voorbij was. Hij had, ondanks dat Nederland neutraal gebleven was, last van alle nasleep. Er was geen rijkdom, zijn naaste buren waren vluchtelingen. Toch koos hij, na de lagere en middelbare school, voor de Avondacademie voor Beeldende Kunst. Overdag werkte hij, als etalagedecorateur bij de V&D.

 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mikkers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mikkers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch