Volledig scherm
Zicht vanaf de Driesprong in de richting van het nieuwe centrum. © copyright Marc Bolsius

Horeca Rosmalen: geen kleinere terrassen voor warenmarkt Driesprong

De horecaondernemers aan de Driesprong in Rosmalen willen hun terrassen niet meer opruimen voor de marktkramen op donderdag. 

ROSMALEN - De horeca is voor de levendigheid en aantrekkingskracht van het centrum in Rosmalen belangrijk. Zó belangrijk zelfs, dat de ondernemers niet meer elke donderdag een belangrijk deel van terrassen willen opruimen ten behoeve van de marktkramen. 

Deze noodkreet stuurt voorzitter Roy van Veghel van de Rosmalense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland naar de Bossche gemeenteraad. Aan de Driesprong zitten op dit moment acht horecazaken. ,,Een groot gedeelte van deze ondernemers moeten elke donderdag een deel van hun terras verwijderen. Soms zelfs de helft van de stoelen.” 

Onwenselijke situatie 

Daarnaast staan de kramen veel te strak tegen elkaar opgesteld, vindt Van Veghel.  “Een onwenselijke situatie voor zowel bezoekers als ondernemers.” Van Veghel en de acht ondernemers vragen in de brief of de gemeente wil kijken naar een andere indeling van de warenmarkt. Van Veghel wijst op het belang van de horeca als ‘trekker’ voor het Rosmalense centrum, dat in het oude gedeelte te maken krijgt met toenemende leegstand. 

In 2014 zelfde klacht

Het is niet voor het eerst dat de ondernemers zich beklagen over de terrasruimte die ze moeten inleveren sinds de nieuwe indeling van de Rosmalense warenmarkt. Eigenaar Peter Vos van 't Vosje op het plein schreef in 2014 al een soortgelijke brief aan de gemeente. Sindsdien is er bar weinig veranderd, constateert Van Veghel. “Er is een patstelling ontstaan die de ontwikkeling van het centrum van Rosmalen schaadt.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch