Volledig scherm
Impressie van Hutspot in de Orthenstraat © Bart Gotink

Hutspot opent grote winkel in Orthenstraat en zoekt daarom nog naar lokale merken en kunstenaars

Vr 18 okt. Hutspot opent een winkel in de Orthenstraat, in het pand naast de Dille & Kamille. Op een oppervlakte van 500 vierkante meter worden straks onder meer kleding en interieurspullen verkocht van designers, waarvan een deel ook van lokale merken en kunstenaars moet komen.

Door Bart Gotink

Hutspot startte in 2012 als pop-upwinkeltje in Amsterdam. Inmiddels telt de keten zeven winkels in Nederland, waarbij het er recent eentje opende in Breda. Hutspot verkoopt veel verschillende merken kleding, maar ook keuken-, reis en kantoorartikelen. De winkel heeft ook een eigen merk, maar verkoopt nadrukkelijk ook spullen van lokale kunstenaars, designers en merken, zo geeft een woordvoerder aan. ,,We willen een platform zijn om beginnend talent een springplank te bieden in de eerste fases van hun carrière.” Daarom kunnen Bosschenaren zich ook melden bij Hutspot.

Volledig scherm
Hutspot in Breda © boris lutters

De winkel komt in het pand waar voorheen Verschoore Camera zat. Deze keten overgenomen door branchegenoot Kamera Express, die de zaak aan de Orhtenstraat sloot omdat er al een andere winkel in de stad zit. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend. ,,Aan het exacte concept voor de inrichting van de winkel wordt momenteel hard gewerkt", zegt de woordvoerder. De winkel heeft daarbij nog een week of vier á vijf nodig en mikt dus op een opening midden november.

Volledig scherm
Hutspot in Breda © boris lutters

In samenwerking met indebuurt Den Bosch