Volledig scherm
PREMIUM
Directeuren van woningcorporaties, het huurdersplatform en twee wethouders zetten een 'footprint' in beton na de ondertekening van het duurzaamheidsakkoord. © Jos van de Ven/BD

Huurders zien graag lagere woonlasten bij duurzaam bouwen in Den Bosch

DEN BOSCH - Duurzaam bouwen prima, maar door de investeringen moeten de woonlasten niet stijgen. ,,De ambitie is om ze een beetje te laten dalen, maar dat moet in de toekomst nog blijken’’, keek voorzitter Harrie Bosch van het Stedelijk Huurders Platform (SHP) gistermiddag bij de ondertekening van het duurzaamheidsakkoord al weer vooruit.

De vier in de gemeente Den Bosch opererende woningcorporaties zetten met de gemeente een handtekening onder de afspraken. ,,Dat zoveel partijen samenwerken is op z’n minst bijzonder’’, merkte wethouder Mike van der Geld op. ,,Dit akkoord zorgt  voor meer kwaliteit van woningen en een hoger woongenot’’, vulde collega-wethouder Roy Geers aan.

 1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 2. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch