Volledig scherm
Hans van Duijnhoven en zijn vrouw Laura. © Dolph Cantrijn

'Ik ben samen': Dat boek wel en dat boek niet

GEMERT - De bibliotheek is geen duf kantoor meer waar je een boek kunt lenen, de bieb van nu is een aanjaagfabriek waar plannen gesmeed en debatten georganiseerd worden, waar je elke dag van de week op elk uur terecht zou moeten kunnen en waar enthousiast vakvolk klaar staat om je te helpen.

Bibliothecaris Hans van Duijnhoven, de 'hoofdredacteur' van zeventien bibliotheken in Nooord-Oost-Brabant, organiseert al jaren allerhande meet-ups om mensen in contact te brengen met goede boeken. ,,Je moet de mensen altijd kunnen wijzen op boeken, over elk onderwerp. Dat boek wel en dat boek wel en dat boek niet, want dat is een slecht boek, maar dat boek wel. Je moet mensen inspireren.''

Zijn vrouw doet niet anders. Laura van Duijnhoven is al 40 jaar schooljuf, zij inspireert de kleintjes om boeken te lezen. Niet alleen omdat je nooit alleen bent als je leest, vooral omdat het je wijzer maakt.

Dinsdag in het Brabants Dagblad een aflevering van 'Ik ben samen', met Hans en Laura van Duijnhoven, over nut en noodzaak van boeken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mishandeling met slagroomspuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’
    PREMIUM

    Mishande­ling met slagroom­spuit: ‘Er was zoveel adrenaline, ik wist even niet wat ik deed’

    DEN BOSCH - In politiedossiers zie je de meest uiteenlopende foto’s. Maar een afbeelding van een met bloed besmeurde slagroomspuit is toch apart. Politierechter Donkersloot kreeg ermee te maken tijdens het voorbereiden van een zaak waarbij een 20-jarige man uit Helmond ervan werd verdacht een plaatsgenoot te hebben mishandeld. De verdachte gaf bij zijn aanhouding toe dat hij had geslagen. En tijdens een rechtszitting woensdag in Den Bosch mocht hij uitleggen waarom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch