Volledig scherm
© Getty

Illegaal pokertoernooi stilgelegd in Nuland, burgemeester wil bekende 'gokschuur' sluiten

NULAND - In een schuur in Nuland is afgelopen zondag een illegaal pokertoernooi stilgelegd. Het pand is eerder al in gebruik geweest voor illegale gokactiviteiten, meldt de gemeente vrijdag. Burgemeester Jack Mikkers is nu van plan de schuur een tijd te sluiten.

Bij de gemeente Den Bosch kwamen de afgelopen tijd meerdere signalen binnen dat er sprake zou zijn van illegale gokactiviteiten in de schuur. Bij de controle is ook gekeken of er een overtreding was van de Drank- en Horecawet. Dat bleek het geval. Het pokertoernooi is direct stilgelegd en de deelnemers moesten weg.

'Dit pakken we hard aan'

De eigenaar van de schuur is donderdag geïnformeerd over de sluiting. ,,Illegale gokactiviteiten pakken we aan. Het zijn criminele activiteiten die een gevaar vormen voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid", laat Mikkers weten.

Volgens de gemeente ondermijnt illegaal gokken het financieel-economische stelsel en het overheidsbeleid op gokken. Het aanbieden van kansspelen zonder vergunning is illegaal en verboden in Nederland.

Geen zicht op geldstromen

,,Er is dan namelijk geen zicht op de geldstromen die er mee gemoeid zijn", legt de gemeente uit. ,,Ook is controle op een eerlijk verloop van de kansspelen niet mogelijk. Gokkers lopen dan ook veel risico wanneer ze meedoen aan illegale kansspelen."

Disclaimer: In een vorige versie stond een foto afgebeeld waarop per abuis een pokertafel van Pokeren.nl te zien was. Bij dezen willen we benadrukken dat Pokeren.nl op geen enkele manier betrokken is bij deze activiteiten.

  1. Expo-show Elvis in Den Bosch brengt The King weer helemaal tot leven

    Expo-show Elvis in Den Bosch brengt The King weer helemaal tot leven

    DEN BOSCH - Voor menigeen is Elvis Presley een (relatief) vaag begrip, met name voor jongeren. Daarin willen Robin Klarenbeek(57) en Kees Versluys (52) verandering brengen. De een verzamelt al decennialang Elvis-spullen, de ander staat bekend als een van de beste Elvis-zangers van ons land. De twee hebben de handen ineengeslagen, wat is uitgemond in een verrassende rondreizende expositie annex show. Zaterdagavond streek de expo-show Elvis in Memory neer in café De Sjang.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch