Het Maurick College in Vught heeft de school zo ingericht dat de eindexamenleerlingen toch schoolexamens kunnen komen maken. Onder meer door ze gespreid naar school te laten komen en naar binnen te laten gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Maurick College in Vught heeft de school zo ingericht dat de eindexamenleerlingen toch schoolexamens kunnen komen maken. Onder meer door ze gespreid naar school te laten komen en naar binnen te laten gaan. © Olaf Smit

In de rij op het schoolplein om tóch in de klas toetsen te maken

VUGHT/BOXTEL - De één moet om deze week schoolexamen te kunnen doen in de rij gaan staan op het schoolplein, de ander hoeft zijn kamer niet eens af. En in Boxtel komen leerlingen net als bij het échte eindexamen samen in een gymzaal. Hoe dan ook: heel anders dan anders in coronatijd.

Het is muisstil in het Maurick College in Vught. Niet omdat er vanwege de coronacrisis geen leerlingen zijn, maar omdat er deze week schoolexamens worden afgenomen. Die zijn leidend geworden voor het eindresultaat van de eindexamenleerlingen nu het centraal eindexamen is komen te vervallen. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch