Het Inloopschip aan de Hinthamerstraat in Den Bosch biedt plaats aan dak- en thuislozen. De Maatschappelijke Opvang wil de locatie over een paar jaar sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Inloopschip aan de Hinthamerstraat in Den Bosch biedt plaats aan dak- en thuislozen. De Maatschappelijke Opvang wil de locatie over een paar jaar sluiten. © Marc Bolsius

In Den Bosch moet elke dakloze een eigen plekje krijgen in de wijk: ‘Het gaat ons om de mensen’

DEN BOSCH - Niet meer maandenlang in de opvang slapen, maar alle dak- en thuislozen zo snel mogelijk een eigen passende plek in de regio Den Bosch. En als dat lukt? Dan kan het Inloopschip in de Hinthamerstraat óf de verslaafdenopvang aan de Oranje Nassaulaan over twee à drie jaar dicht.

  1. Rechtszaak over verlengen tbs na steken drie medewerkers gevangenis in Vught: ‘Nu is alles positief om mij heen’
    PREMIUM

    Rechtszaak over verlengen tbs na steken drie medewer­kers gevangenis in Vught: ‘Nu is alles positief om mij heen’

    DEN BOSCH - ,,Een buitengewoon gevaarlijke man die niets of niemand ontziet’’, zo omschreef officier van justitie Mariska Wijnbelt in 2012 tijdens een rechtszitting een destijds 38-jarige man. Hij werd veroordeeld tot tbs met dwangverpleging en negen jaar celstraf omdat hij drie medewerkers van de Penitentiaire Inrichting Vught met een schaar stak. Dinsdag bogen rechters zich over verlenging van tbs met dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch