Eind vorig jaar is de brug aan de Kampdijklaan nog gerenoveerd. De brug blijkt toch te zwak voor zwaar verkeer en is per direct afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Eind vorig jaar is de brug aan de Kampdijklaan nog gerenoveerd. De brug blijkt toch te zwak voor zwaar verkeer en is per direct afgesloten. © Jan Zandee

Instortingsgevaar: zwakke Vughtse bruggen per direct dicht voor grote vrachtwagens en tractors

VUGHT - Twee ruim zeventig jaar oude bruggen over het Drongelens kanaal in Vught blijken geen zwaar verkeer meer te kunnen dragen. Bij een te grote belasting kunnen ze instorten. De bruggen zijn per direct afgesloten voor zware, brede (landbouw)voertuigen. De gevolgen voor boeren zijn groot.

  1. Het luistert nauw met al die puzzelstukjes voor de Bossche Draak
    PREMIUM

    Het luistert nauw met al die puzzelstuk­jes voor de Bossche Draak

    DEN BOSCH - De Drakenfontein ligt als talloze puzzelstukjes op de werf, blokken natuursteen waar op het eerste oog niet te zien is wat nu waar hoort onder het bekende gouden monument vóór het Bossche station. Er wordt minutieus gewerkt om de 107 jaar oude fonteinbak, de pilaar, de herdenkingstekst én de vele frutsels weer nieuw leven te geven. Als over een klein jaar het monument in Den Bosch weer wordt opgebouwd, gaat na alle precisie het natuursteen niet glimmen. Maar hè, dat doet de gouden Draak zelf al.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch