Jan moet zijn bedrijf verkopen, omdat hij het door Q-koorts niet meer volhoudt

Het bedrijf van Jan Steenbekkers staat te koop. Niet omdat hij er op zijn 57ste al zo graag vanaf wil, maar omdat hij Q-koorts kreeg. De schade voor Jan en zijn vrouw Hanneke bedraagt vele tonnen, denken ze. En dan heeft óók hun dochter nog ‘Q’.

,,Je hebt weer een slechte dag hè. Ik zag het al aan je”, zegt Hanneke tegen haar man, als ze deze ochtend samen aan de keukentafel in Empel zitten. Jan Steenbekkers knikt. Inderdaad rijgt hij de slechte dagen - waarop hij tot weinig in staat is - de laatste tijd aaneen. Jan doet steeds weer stapjes terug. Als hij een afspraak in het ziekenhuis in Utrecht heeft, moet hij twee dagen van tevoren en twee dagen daarna zijn agenda schoonvegen. Anders trekt hij het niet.

  1. Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht
    PREMIUM

    Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht

    BRAKEL - De werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Empel en Waardenburg zijn dit weekeinde volgens woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat ‘vlot en soepel verlopen’. De verkeersader richting Utrecht ging zondagavond rond 22.00 uur al open voor het verkeer. De planning was maandagochtend 5.00 uur. Rijkswaterstaat heeft dit weekeinde ter hoogte van Zaltbommel onder meer zo’n drie kilometer asfalt vernieuwd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch