Jan moet zijn bedrijf verkopen, omdat hij het door Q-koorts niet meer volhoudt

Het bedrijf van Jan Steenbekkers staat te koop. Niet omdat hij er op zijn 57ste al zo graag vanaf wil, maar omdat hij Q-koorts kreeg. De schade voor Jan en zijn vrouw Hanneke bedraagt vele tonnen, denken ze. En dan heeft óók hun dochter nog ‘Q’.

,,Je hebt weer een slechte dag hè. Ik zag het al aan je”, zegt Hanneke tegen haar man, als ze deze ochtend samen aan de keukentafel in Empel zitten. Jan Steenbekkers knikt. Inderdaad rijgt hij de slechte dagen - waarop hij tot weinig in staat is - de laatste tijd aaneen. Jan doet steeds weer stapjes terug. Als hij een afspraak in het ziekenhuis in Utrecht heeft, moet hij twee dagen van tevoren en twee dagen daarna zijn agenda schoonvegen. Anders trekt hij het niet.

  1. Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    DEN BOSCH - Twee afkortingen zijn typerend voor de Bosschenaar (33) die deze week terecht stond bij politierechter Kraniotis. Het gaat om ADHD en GHB. De rechter zweeg over de stoornis. Maar hij was duidelijk over de drug. Hij vertelde vaak te maken te hebben met verdachten die daar verslaafd aan zijn. ,,Ik ben nu van die rotzooi af’’, zei de verdachte. Maar hij was nog niet af van de twee diefstallen waarvoor hij naar de rechtbank kwam.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch