Volledig scherm
Ballonnen voor opa Jan © Paul Roovers/BD

Jan Verhoeff, man van weinig woorden maar met groot hart

DEN BOSCH - Enkele honderden belangstellenden hebben vrijdagmiddag in de Grote Kerk in Den Bosch afscheid genomen van Jan Verhoeff. Decennia was hij dé stadsfotograaf in Den Bosch. Naast familie en vrienden waren onder de aanwezigen veel oud-collega's en vertegenwoordigers van Oeteldonk.

Jan Verhoeff maakte enkele tienduizenden foto's voor het Brabants Dagblad in Den Bosch en de Meierij. Soms dag en nacht was hij als fotojournalist in touw. Dat had ook grote invloed op het gezin, zijn vrouw Jacco en zijn drie kinderen  Bart, Marieke en Anke. Die vonden het leuk als ze met hun vader mee mochten naar sportwedstrijden, spannend als hij weer eens uit zijn bed gebeld werd bij nacht en ontij. Maar het betekende ook dat hij vaak van huis was. 

Ondanks dat drukke bestaan was Jan Verhoeff vooral ook een familieman, zo bleek uit de woorden die de kinderen en kleinkinderen spraken. Een man die vooral geen opa genoemd wilde worden toen zijn eerste kleinkind werd aangekondigd, maar daarna eigenlijk het liefst zo veel mogelijk grootvader was. Voor de oudste, Bo, maar ook voor de andere drie. 

Jan Verhoeff was een man die het liefst beelden liet spreken, hij was zelf niet zo’n prater. Dat vonden de kleinkinderen helemaal niet zo erg. Ze hadden aan een blik vaak voldoende om elkaar te begrijpen. Opa was ook een man met een heel groot hart net als oma, sprak kleinzoon Sem. Hij plaatste een grote 'tros met hartvormige ballonnen’ bij de kist. De ballonnen waren onderdeel van de surprise voor opa  en oma op de pakjesavond. 

Volledig scherm
© marc bolsius

Maar daar was het helaas niet meer van gekomen, want Jan Verhoeff overleed op 1 december.  74 jaar oud.

  1. Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    DEN BOSCH - Twee afkortingen zijn typerend voor de Bosschenaar (33) die deze week terecht stond bij politierechter Kraniotis. Het gaat om ADHD en GHB. De rechter zweeg over de stoornis. Maar hij was duidelijk over de drug. Hij vertelde vaak te maken te hebben met verdachten die daar verslaafd aan zijn. ,,Ik ben nu van die rotzooi af’’, zei de verdachte. Maar hij was nog niet af van de twee diefstallen waarvoor hij naar de rechtbank kwam.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch