Volledig scherm
Desiree Tooren toont de nieuwe cd-single 'Je bent niet alleen.' © Desiree Tooren

‘Je bent niet alleen’: Mantelzorgers Boaz en Evelien zingen voor hun collega's

MIDDELRODE - Twee jonge mantelzorgers, een uit Boxtel en een uit Den Bosch, lanceren zaterdag 9 november in De Moerkoal in Middelrode een nieuwe cd-single met de titel ‘Je bent niet alleen.’ De opbrengst van de single is voor Stichting Levina Janna, die overbelaste mantelzorgers in het zonnetje zet.

Desiree Tooren is voorzitter van Levina Janna in Berlicum. Ze is erg blij dat Boaz uit Boxtel en Evelien uit Den Bosch. zelf twee jonge mantelzorgers, het liedje uitbrengen. ,,Ze hebben de tekst samen geschreven. Het is een mooi nummer geworden.”

Volledig scherm
Boaz en Evelien. © Desiree Tooren

Overbelaste mantelzorgers leuke dag aanbieden

Zondag is het de Dag van de Mantelzorger. Vandaar dat dit weekeinde er een middag wordt gehouden in de Moerkoal in Middelrode die aandacht geeft aan het werk van mantelzorgers. ,,Als stichting Levina Janna proberen we overbelaste mantelzorgers even een adempauze te geven. De ene keer nemen we er een mee naar het circuit in Zandvoort, de andere keer zorgen we voor een etentje of een uitstapje naar dolfijnen. Net wat die persoon leuk vindt.”

Opbrengst cd-single voor mantelzorgers

Volgens Tooren blijven veel mantelzorgers maar door- en doorgaan tot ze er bij wijze van spreken bij neervallen. Vanaf 15.00 uur is er zaterdag een bijeenkomst in de Moerkaol die gaat over de problematiek van overbelaste mantelzorgers en wat daar aan te doen valt. ,,Wethouder Peter Raaijmakers van de gemeente Sint-Michielsgestel komt hier ook spreken. En ook ik treedt nog met iets geks op. Maar de aandacht gaat dan ook vooral uit naar Boaz en Evelien. Hun single wordt gelanceerd. En daarmee halen we geld op voor de stichting om weer leuke dingen te doen voor mantelzorgers.”

  1. Stichting wil ‘pronkstuk’ van Regiment Wielrijders laten restaureren

    Stichting wil ‘pronkstuk’ van Regiment Wielrij­ders laten restaure­ren

    VUGHT - De bijna negentig jaar oude geschilderde stamboom van het Regiment Wielrijders gemaakt door kunstenaar Beltman uit Deventer is in slechte staat. De stamboom is één van de pronkstukken van de museale wielrijderscollectie die vijf jaar geleden werd teruggebracht naar haar plek van oorsprong: de Isabellakazerne. De stichting Fort Isabellakazerne wil het schilderstuk laten restaureren maar heeft onvoldoende financiële middelen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch