Volledig scherm
Een jongen die lachgas in de auto gebruikt. Foto ter illustratie. © Sanne Donders

‘Jonge gasten’ botsten tegen lantaarnpaal in Den Bosch en rennen met fles lachgas weg: ‘Dit is niet om te lachen’

DEN BOSCH - Twee inzittenden uit een auto zijn zaterdagavond na een botsing met een lantaarnpaal hard weggerend. Een van hen had een fles lachgas in zijn handen. De wijkagent uit Den Bosch zegt er ‘niet om te kunnen lachen’.

De politie zocht samen met omstanders naar het tweetal dat was weggerend. ,,Met behulp van mensen die ter plaatse waren na wat zoekwerk beide personen aangehouden.”

Het gaat om ‘twee jonge gasten van 16 tot 18 jaar’, aldus de wijkagent. De bijrijder droeg de fles lachgas bij het wegrennen. ,,Dit is een nieuwe rage, maar lachgas is niet om te lachen.” De wijkagent zegt dat hij bijna niet kan wachten op goede wetgeving. 

Het rijbewijs van de bestuurder is meteen ingevorderd. 

  1. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch