Volledig scherm
Bea van Veghel en Henk Bernard, de een gaat de ander binnenkort waarschijnlijk verrassen. © Chris Korsten

Kermiseditie Pretty in Pink in Den Bosch trekt recordaantal bezoekers

DEN BOSCH - De kermiseditie van het gay-vriendelijke evenement Pretty in Pink heeft maandagavond een recordaantal bezoekers getrokken. Tot die conclusie komt Ivo van Harmelen, die samen met Bert Henkelman het grootste deel van de organisatie voor z'n rekening neemt. ,,Ik durf geen exacte cijfers te geven, maar de belangstelling overtreft onze stoutste verwachtingen", aldus Van Harmelen.

Nadat Wilbert Pigmans -de vervanger van de zieke Jheron van der Heijden- het evenement had geopend, liep de feestzone tussen café's De Druif en De Paternoster snel vol. Ook de fraai uitgedoste dragqueens Memsy Mellons, Strangée -de levende mascotte van Roze Zaterdag 2017- en Deeddee manifesteerden zich als ware publiekstrekkers.

Fanclub
Berlicummer Henk Bernard had met de bekende openingssong Ik geniet van het leven onmiddelijk veel meezingers op z'n hand. Een van hen was zijn plaatsgenoot Bea van Veghel. ,,Geweldig, wat een artiest! Ik heb alle muziek van Henk in huis. Of ik hem wel eens aanspreek in het dorp? Nee, dat niet", wist Van Veghel. ,,Nou vooruit, nu we toch bezig zijn zal ik maar meteen een geheimpje verklappen. Ik speel samen met enkele vriendinnen serieus met het idee een fanclub voor Henk op te richten. Het is eigenlijk heel vreemd dat die nog niet bestaat."

,,Hartstikke leuk, een eigen fanclub", reageerde Bernard aangenaam verrast. ,,Dan zal ik ook een geheimpje vertellen. Op 17 september vier ik mijn 50ste verjaardag. Het voornemen van de dames zou een mooi cadeau zijn."

John de Bever, met even later Marianne Weber aan z'n zijde, hadden er eveneens weinig moeite mee de harten van de muziekfans te stelen.

Volledig scherm
De dragqueens tijdens Pretty in Pink. V.l.n.r. Deedee, Memsy Mellons en Strangée. © Chris Korsten
Volledig scherm
Het evenement Pretty in Pink. © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch