Natasja Alers bij Tepelvaas #1, opgebouwd uit gipsafdrukken van allerlei verschillende tepels. De Bossche Tepelvaas wordt een meter hoog.
Volledig scherm
Natasja Alers bij Tepelvaas #1, opgebouwd uit gipsafdrukken van allerlei verschillende tepels. De Bossche Tepelvaas wordt een meter hoog. © Oona Smet/LNDW studio

Kom jij een gipsafdruk van je tepel laten maken voor de één meter hoge Bossche Tepelvaas?

DEN BOSCH - Man, vrouw, kind, 100+, we hebben ze allemaal: tepels. Het strijdtoneel, in de woorden van Design Museum Den Bosch, van twee tegengestelde krachten: de toenemende verpreutsing van de maatschappij en de seksualisering van onze beeldcultuur. Tijd voor een vrolijke viering en dat gebeurt met het maken van de Bossche Tepelvaas.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?