Volledig scherm
PREMIUM
De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch wil de opstapplaats voor vaartochten over de Binnendieze verplaatsen van de Molenstraat naar de Visstraat, maar hierover is nog discussie met de gemeente gaande. © Robèrt van Lith/BD

Kring Vrienden wint aan openheid én invloed in Den Bosch

ANALYSE De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch is geen gesloten bolwerk meer, maar vertoont steeds meer openheid. Toch valt er nog veel te winnen. 

Volledig scherm
Yvonne Moerman, voorzitter van de Kring Vrienden in Den Bosch. © Marc Bolsius

Een belangrijke en grote organisatie als Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch zou een voorloper in de stad moeten zijn op het gebied van transparantie. Dit was in juli 2015 de boodschap van de Bossche politiek. De cultuurhistorische vereniging stond in die jaren hevig onder vuur omdat het bestuur vrijwel geen inzage gaf in de boekhouding. Terwijl het toch over de nodige tonnen gaat door de hoge inkomsten uit onder meer vaartochten op de Binnendieze. In 2017 maakten nog bijna 160.000 mensen een vaartocht op de Binnendieze in Den Bosch. 

 1. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.
 2. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 3. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch