Volledig scherm
PREMIUM
De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch wil de opstapplaats voor vaartochten over de Binnendieze verplaatsen van de Molenstraat naar de Visstraat, maar hierover is nog discussie met de gemeente gaande. © Robèrt van Lith/BD

Kring Vrienden wint aan openheid én invloed in Den Bosch

ANALYSE De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch is geen gesloten bolwerk meer, maar vertoont steeds meer openheid. Toch valt er nog veel te winnen. 

Volledig scherm
Yvonne Moerman, voorzitter van de Kring Vrienden in Den Bosch. © Marc Bolsius

Een belangrijke en grote organisatie als Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch zou een voorloper in de stad moeten zijn op het gebied van transparantie. Dit was in juli 2015 de boodschap van de Bossche politiek. De cultuurhistorische vereniging stond in die jaren hevig onder vuur omdat het bestuur vrijwel geen inzage gaf in de boekhouding. Terwijl het toch over de nodige tonnen gaat door de hoge inkomsten uit onder meer vaartochten op de Binnendieze. In 2017 maakten nog bijna 160.000 mensen een vaartocht op de Binnendieze in Den Bosch. 

  1. Expo-show Elvis in Den Bosch brengt The King weer helemaal tot leven

    Expo-show Elvis in Den Bosch brengt The King weer helemaal tot leven

    DEN BOSCH - Voor menigeen is Elvis Presley een (relatief) vaag begrip, met name voor jongeren. Daarin willen Robin Klarenbeek(57) en Kees Versluys (52) verandering brengen. De een verzamelt al decennialang Elvis-spullen, de ander staat bekend als een van de beste Elvis-zangers van ons land. De twee hebben de handen ineengeslagen, wat is uitgemond in een verrassende rondreizende expositie annex show. Zaterdagavond streek de expo-show Elvis in Memory neer in café De Sjang.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch