Volledig scherm
De kruising Oosteinderweg met Hooghemaal © Google maps

Kruising Laaghemaal en Oosteinderweg in Groote Wielen wordt een rotonde

ROSMALEN - De gemeente Den Bosch gaat van de kruising Laaghemaal en Oosteinderweg een nieuwe rotonde maken. Dat moet in 2019/2020 gebeuren.

Dat besluit is genomen nu  schoolbestuur ATO  Kindcentrum de Hobbit definitief aan het Laaghemaal in Rosmalen gaat vestigen, op het terrein bij OJC. 

Dat betekent dat het de komende jaren op de kruising van het Laaghemaal en de Oosteinderweg druk blijft met overstekende fietsers en voetgangers. 

Wethouder Ufuk Kâhya: ,,We hebben al eerder onderzocht hoe de verkeersveiligheid op de kruising beter kan. Daaruit blijkt dat een rotonde de beste oplossing is. De leerlingen van de Hobbit en bezoekers van sportvelden profiteren hiervan. ATO, de Hobbit en OJC zijn blij met de nieuwe rotonde. Het ontwerp daarvoor stemmen we af met de bewoners in de buurt.”

De Hobbit blijft ook gebruikmaken van de vestiging aan de Hoge Kamp.

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch